Eğitimin Amacı
Psikodrama, katılımcıların psikodramayı deneyimleyerek, kişisel gelişimlerini sağlamak ve çalışmakta oldukları özel uzmanlık alanına psikodrama tekniklerini ve grup esnasında kazandıkları becerileri Psikodramatist unvanı ile uygulayabilme sanatı olarak tanımlanabilir.
Psikodramada Hedef
Psikodrama da diğer Sosyal Bilimler gibi insanın yaşam kalitesini arttırmayı ve öğrencilerine iyi bir eğitim sunmayı hedefler. Bunun için de toplumsal alanda çalışan uzmanların kendilerini geliştirmeleri, gelişime engel olan paradoksları uzaklaştırma becerisine sahip olmaları gerekmektedir. Ruhu iyileştirmeye çalışılır.
Psikodrama Eğitiminden Beklenen Beceriler
Psikodrama; Eleştirel Düşünce, Yaratıcı Düşünce, Grup ile Çalışma Becerisi, İletişim Becerileri, Araştırma- Soruşturma, Problem Çözme Becerisi, Kişisel Olgunluk Kazanma, Stres ve Öfkeyle Baş etme, Güçlü Yanları Keşfetme, Davranışların Farkındalığa Varılması, Empati Kurma, Bağımsız Düşünebilme Becerisi, Drama Tekniklerini Kullanma, Beden Dilini Kullanma vs. gibi sahnesel düzenlemeleri ve kişisel gelişim testlerini içerir.
Psikodrama Eğitimi Hakkında Bilgiler
Psikodrama eğitiminin gerçekleşeceği yer: Kıbrıs Ruh Sağlığı Enstitüsüdür.
Prof. Dr. Ebru Çakıcı
Yrd. Doç. Dr. Deniz Ergün
Eğitime Kimler Katılabilir?
Psikiyatrist, Psikolog-Klinik Psikolog, Sosyal Hizmet Uzmanı/çalışmacı, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberi, Hemşire, Sosyolog (Aile Danışmanı), Öğretmen, Ergoterapist, ve lisans 4. sınıftan itibaren bu meslek öğrencileri eğitime katılabilmektedirler.